Ecran

contoare

Internetul Industrial usureaza realizarea unui sistem on-line de monitorizare a consumurilor.

Un sistem de monitorizare a consumurilor aduce sub forma digitala, in calculator, datele provenite de la contoarele de energie, gaze, apa, etc.

Prin inregistrarea datelor impreuna cu marca de timp, se asigura inchiderea corecta a bilantului de consum.

Datele istorice pot fi prezentate in rapoarte credibile, atat pentru uz intern, cat si pentru alte institutii sau pentru clienti.

 

 

Functiile sistemului

ifix-tablet2


Sistemul de monitorizare a consumurilor asigura urmatoarele functii:
 

 • monitorizarea contoarelor intr-un mod unitar, in timp real;
 • vizualizarea datelor, local sau la distanta (pe internet, pe telefon sau tableta);
 • stocarea tuturor datelor intr-o baza de date special adaptata pentru zona industriala;
 • raportarea consumurilor in formate flexibile, folosind sabloane ce se completeaza automat cu cele mai recente date;
 • alarmarea prin diferite modalitati: e-mail, sms, audio, vizual.

 

 

Descrierea solutiei


Arhitectura
 sistemului este de tip 
client server, este scalabila (in functie de numarul de marimi monitorizate) si flexibila. 

historian

Webspace

iFIX

In centrul sistemului se afla un server, pe care se instaleaza software-ul SCADA GE iFIX , baza de date industriala GE Historian si serverul web GE Webspace. Astfel, se asigura:

 • colectarea datelor (SCADA),
 • stocarea datelor (baza de date industriala),
 • afisarea (HMI), sub forma de grafice, tabele, scheme sinoptice,
 • punerea datelor la dispozitie, peste internet sau retea locala, prin browser web, telefon sau tableta.

De asemenea, serverul poate asigura functia de dezvoltare / modificare a aplicatiei.

Clientii, locali sau la distanta, au posibilitatea de a vizualiza informatiile sau de a extrage rapoarte de analiza. Fiecare client poate avea diferite drepturi de acces.

 

Avantajele solutiei


Arhitectura este:

 • scalabila: numarul de clienti sau de marimi achizitionate poate fi ales in functie de necesitati si marit ulterior.
 • deschisa: complet independenta de partea hardware (de contoare), indiferent de producator, putandu-se conecta la un numar foarte mare de echipamente, datorita driverelor incorporate, dar si a protocoalelor de comunicatie standard incluse.
 • securizata: foloseste atat autentificarile sistemului de operare, cat si cele proprii, cu optiune de semnatura electronica si o baza de date industriala, ce poate fi doar citita.


Solutiile General Electric Digital sunt:

 • testate in fabricile si procesele din intreaga lume a lui GE;
 • instalate la un numar mare de clienti, cu o istorie de peste 25 de ani;
 • asigurate de un program de asistenta tehnica 24/7 numit GlobalCare;
 • modulare, scalabile, deschise si flexibile;
 • special proiectate pentru zona industriala, avand viteze de lucru mari, grad de compresie ridicat si securitate de ultima generatie;
 • instalate de catre companii locale, cu experienta in domeniu, ce beneficiaza oricand de sustinerea echipei tehnice a General Electric.

 

Pentru detalii, oferte tehnice si comerciale, ne puteti contacta pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Tipuri de echipamente industriale pentru comunicatii

 

Echipamentele de comunicatie stau la baza realizarii retelei internetului industrial, prin asigurarea unei conexiuni stabile si fiabile. Categoriile de echipamente care asigura o astfel de conexiune sunt:

 • switch-uri industriale: cu sau fara management; cu porturi de fibra optica (multimode sau singlemode); cu alimentare tip PoE; cu certificari speciale (energetica, transporturi, petrol si gaze)
 • convertoare media: conversie intre diferite medii de transmisie (serial, ethernet, fibra optica, USB, etc)
 • servere seriale: conversie intre seriala (RS-232/422/485) si ethernet
 • routere wireless: celular (GPRS, 3G, 4G); WiFi; GPS
 • placi seriale: placi cu porturi seriale (RS-232/422/485) pentru instalare in calculator (PCIExpress, PCI)

 

Aplicatii posibile

 

Comunicatie ITS

 

Retele de comunicatii pentru transporturi (ITS - Intelligent Transportation System) si Smart City

Construiti sisteme de supraveghere securizata cu o retea cu backbone Gigabit

Pentru sistemele de transport inteligente, volumele mari de date provenite din supravegherea video si statisticile in timp real privind traficul trebuie sa fie gestionate rapid si fiabil in medii dure. Aceste aspecte sunt esentiale pentru gestionarea eficienta a transportului public, a semnalelor de trafic, a autostrazilor, a tunelurilor si a locurilor de parcare.

Solutia cea mai robusta si mai rentabila pentru transmisia de date pe distante lungi, cu banda larga, in conditii greu accesibile, ar fi infrastructura de retea Gigabit Ethernet, impreuna cu retele de fibra optica Gigabit sau 10 Gigabit, dispuse in topologie redundanta de tip inel.

Cu astfel de retele, centrele de control al traficului pot beneficia de o acuratete a informatiilor privind traficul in timp real.

 

 

Comunicatie Fabrica

Monitorizare si control in fabrici (Internetul Industrial)

Pentru automatizarea fabricii, este necesar sa aveti in permanenta informatii precise in timp real despre linia automata de productie. In mod traditional, conexiunile seriale sunt utilizate pentru comunicatiile din fabrica, insa integrarea sistemelor de automatizare Ethernet si SCADA poate face comunicatiile mai eficiente.

Oferim produsele potrivite pentru retele de comunicatii industriale: switch cu alimentare PoE sau servere seriale pentru conectarea dispozitivelor traditionale seriale (RS-232/422485) la reteaua Ethernet. Cu o astfel de actualizare a sistemului, supervizorii din fabrica pot obtine date de productie in timp real datorita largimii de banda mult mai mare.

Rezultatul general va imbunatati considerabil eficienta muncii si va reduce costurile.

 

 

 

 

Smart Grid si parcuri de energie regenerabilaComunicatie Smart Grid

Managementul productiei si consumului de energie reprezinta principala tema a proiectelor de investitii in energetica.

Oferim produse cu cerificari speciale pentru montare in substatii electrice (IEC 61850-3, IEEE 1613), care asigura sincronizarea ceasului in retea (IEEE 1588v2 PTPv2), pentru a avea o marca de timp unitara. Astfel, se pot detecta foarte precis momentele in care au fost actionate anumite dispozitive din retea sau au aparut fluctuatii si de asemenea, se pot inchide bilanturile energetice cu acuratete ridicata.

Porturile de fibra optica (fixe sau flexibile prin slot SFP) impreuna cu echipamentele modulare asigura posibilitatea gasirii solutiilor tehnice potrivite pentru zonele de productie, transport si monitorizare a energiei.

 

 

Solutii pentru trafic feroviar, tramvaie si metrou

Comunicatie Tren

Pentru a raspunde cererii crescande pentru retele de comunicatii de tren (TCN), ORing, cu expertiza in domeniul retelelor industriale (certificare IRIS), ofera produse cu certificari EN50155 si EN50121, pentru seria Transporter, seria pentru aplicatiile TCN.

Pana in prezent, ORing are deja switch-uri EN50155 Ethernet, puncte de acces fara fir (wireless access points) EN50155 si routere wireless VPN si alte serii de produse EN50155 se dezvolta. Cu produsele ORing, aplicatiile de automatizare in tren, impreuna cu comunicatiile de retea intre tren si gari, sunt acum mai simple, mult mai rapide, mai sigure si mai fiabile.

Solutia feroviara este impartita in trei zone: sistemul de supraveghere video din statii, reteaua de comunicatii de la bord si achizitionarea datelor de pe calea de rulare.

Intreruperea comunicatiei in cadrul unei retele de comunicatii feroviare poate cauza haos. Seria Transporter ofera doua porturi optionale Gigabit Ethernet cu functie de by-pass. Dacă un switch Ethernet are probleme, circuitul bypass incorporat va fi conectat si va face ca semnalele de retea sa treaca cu succes si sa asigure functionarea continua a sistemului.

 

 

Monitorizare video industrialaComunicatie Video

Odata cu ajungerea la maturitate a tehnologiilor video digitale si a retelelor IP, exista o miscare in masa de inlocuire a sistemelor traditionale de supraveghere CCTV analogica cu sisteme de supraveghere IP, aceasta miscare fiind accelerata si de aparitia camerelor video digitale de inalta definitie.

Desi exista numeroase avantaje ale sistemelor de supraveghere digitala IP video, exista probleme tehnice care trebuie depasite pentru a utiliza pe deplin avantajele acestor sisteme:

1. Confidentialitatea si securitatea: tehnologia ORing Device Binding permite doar traficului de retea de la dispozitivul de supraveghere video desemnat sa treaca printr-un port specific de retea, plus mecanisme active de protectie impotriva atacurilor hacker (DDoS Auto Prevention). De asemenea, toate punctele de acces si routerele wireless ale ORing sunt complet criptate (SSL VPN, IPSec VPN, SSL Data Encryption) cu optiuni complete de autentificare pentru o experienta de retea complet privata si sigura, chiar si in domeniul wireless.

2. Stabilitatea retelei: ORing dispune de o multime de tehnologii avansate de redundanta. Tehnologia O-Chain ofera topologie de redundanta rapida a retelei, asigurand compatibilitatea si cu alti furnizori. Pentru partea de core a retelei, tehnologia O-Ring asigura o refacere foarte rapida a retelei, in timp ce tehnologia Open Ring garanteaza compatibilitatea cu dispozitivele de retea ale altor furnizori. Multe produse ORing au, de asemenea, caracteristici de by-pass hardware, precum si alimentare redundanta, pentru a se asigura ca traficul video de supraveghere critic ramane neintrerupt.

3. Latimea de banda a retelei si congestia traficului: odata cu instalarea masiva a camerelor IP, poate aparea o congestie a retelei, ducand la o latime de banda limitata. ORing are cea mai completa gama de produse de retea industriala full-Gigabit, pe deplin pregatita pentru a gestiona traficul masiv de supraveghere IP de inalta definitie.

4. Managementul retelei: deoarece numarul dispozitivelor de supraveghere IP creste, intretinerea acestora poate fi complicata. ORing are solutia: Open-Vision, suita de utilitare software de gestionare a retelei, ce ofera management grafic (cu caracteristica Google Map), management centralizat, monitorizare completa si avertizare timpurie.

5. Consumul si gestionarea energiei: pentru eficienta maxima a cablarii, sunt utilizate multe dispozitive de supraveghere IP cu alimentare PoE. Cu toate acestea, deoarece aceste dispozitive devin mai avansate, consuma mai multa energie. Produsele ORing cu PoE+ (PSE) suporta cel mai recent standard IEEE802.3at, furnizand pana la 30W pe port Ethernet PoE+, de aproximativ doua ori mai mult decat standardul PoE mai vechi (IEEE802.3af, furnizand numai pana la 15W pe port). Mai mult, produsele ORing PoE și PoE + au o tehnologie verde de programare pentru furnizarea energiei electrice numai atunci cand este necesar, plus functia de verificare a conexiunii, pentru a reporni automat dispozitivul PoE sau PoE+, atunci cand sunt primite raspunsuri anormale. In plus, ORing are tehnologia Power Boost, pentru a furniza o putere PoE / PoE+ la 50 VDC chiar si cu surse de alimentare non-50 VDC.

 

Pentru detalii, oferte tehnice si comerciale, ne puteti contacta pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Un calculator industrial prezinta fata de PC-urile normale caracteristici speciale cum ar fi: temperaturi de functionare de la -10, -20 sau chiar -40°C la 50, 60 sau 75°C, racire pasiva (fara ventilatoare sau parti in miscare), rezistenta la socuri si vibratiicertificari speciale, etc.

Lucrand de peste 15 ani cu 3 producatori diferiti din Taiwan, incercam sa ne asiguram ca avem intotdeauna solutia care sa va satisfaca cerintele si sa se incadreze in buget:

 

Calculatoare industriale embedded 

BOXER-6852

Calculatoarele industriale embeded au temperaturi de functionare standard intre -20 si 60°C, insa pot ajunge si la -30 sau +75°C (desigur si memoria RAM si SSD-ul trebuie sa aiba temperaturi extinse de functionare).

Mediul de stocare poate fi HDD, SSD sau CF Card, dar recomandat este SSD-ul, pentru a pastra proprietatea sistemului de a nu avea componente in miscare (datorita racirii pasive si nu cu ventilatoare).

In mod standard, calculatoarele industriale embeded rezista la socuri si vibratii, insa oferim si modele cu certificari speciale pentru transporturi auto (E-Mark, ISO-7637), feroviare (EN50155, EN50121, EN45545) sau navale  (DNV 2.4, IEC60945).

Pe langa multitudinea de porturi (seriale, USB, Gigabit LAN, VGA, HDMI, DVI, audio, DI, DO) unele modele au si sloturi de extindere de tip PCI, PCI Express sau Mini Card.

La cerere, putem oferi si sistem de operare de tip Windows Embedded (7 Professional, 10 IoT).

 

AHP-2176

Calculatoare Panel PC (all-in-one)

Echipamentele de tip Panel PC combina unitatea centrala cu monitorul intr-un singur echipament.

Astfel, prezinta caracteristicile unui calculator embedded:

 • temperatura extinsa de functionare
 • lipsa componentelor in miscare
 • rezistenta la socuri si vibratii
 • multitudine de porturi (seriale, USB, Gigabit LAN, VGA, audio, DI, DO) si sloturi de extensie Mini Card
 • certificari speciale: transporturi feroviare (EN50155, EN50121, EN45545), medicale (EN60601).

De asemenea, Panel PC prezinta si caracteristicile unui monitor industrial:

 • dimensiuni ale diagonalei ecranului intre 7 si 65”
 • cu sau fara touchscreen (rezistiv, capacitiv sau infrarosu)
 • luminozitate normala sau marita a ecranului
 • protectie IP65, 66 sau 69, contra prafului si apei
 • optiune anti-vandal cu sticla securizata
 • tip cu carcasa sau open-frame
 • montare pe perete sau in rack.

 

Monitoare industrialeP6192

Monitoarele industriale au urmatoarele caracteristici speciale:

 • dimensiuni ale diagonalei ecranului intre 5 si 85”
 • cu sau fara touchscreen (rezistiv, capacitiv sau infrarosu)
 • ecran de tip multi-touch, cu suprafata rezistenta la zgarieturi
 • luminozitate normala sau marita a ecranului: pana la 2000 de nits (cd/m2)
 • protectie IP65, 66 sau 69, contra prafului si apei
 • optiune anti-vandal cu sticla securizata
 • tip cu rama sau open-frame
 • montare pe perete sau in rack.

 

 

HMI - Controlere cu touchscreen

TPD-703

Seria de controlere cu ecran tactil este foarte utila pentru a permite utilizatorilor sa interactioneze cu un proces de monitorizare si control. Aceste echipamente se preteaza atat zonei industriale, cat si celei de automatizari rezidentiale (BMS - Building Management Systems).

Cu ajutorul lor, operatorii pot vedea starea sistemului, dar pot si trimite comenzi, totul folosind o interfata color, prietenoasa, la un pret foarte avantajos.

Ecranul color, cu touch si dimensiuni intre 3,5 si 7" face din aceste echipamente o interfata prietenoasa pentru utilizator.

Controlerele prezinta si o serie de caracteristici care le fac foarte versatile:

 • posibilitate de programare in limbaj Ladder Logic sau C
 • comunicatie pe seriala RS-485 (protocol Modbus RTU) si pe Ethernet (protocol Modbus TCP) prin care se pot prelua date de la diferite dispozitive (ex.: senzori, module de achizitie de date, PLC-uri, etc.)
 • ceas intern (RTC)
 • alimentare +12 ~ 48 VDC sau prin cablul Ethernet, prin PoE (Power over Ethernet)

Aceste dispozitive vin cu un software gratuit de programare, usor de folosit, prin care se realizeaza atat interfata grafica, cat si logica din spatele acesteia.

 

Tablete industrialeRTC-1000i

Pentru aplicatii in medii industriale, atat in interior, dar mai ales in exterior, tabletele cu caracter industrial sunt utile pentru operatorii industriali, ce lucreaza in cadrul liniilor de productie, in depozite sau a echipelor de mentenanta, ce opereaza pe teren.

Exista modele cu dimensiuni ale diagonelei ecranului intre 5,7 si 11,6". Sistemul de operare poate fi Android sau Windows (7, 8.1, 10) sau Linux.

Protectia de tip IP65 contra prafului si apei, standardul militar MIL-STD-810G, rezistenta la vibratii si caderi, precum si variantele cu ecran cu luminozitate marita, fac ca aceste tablete sa fie cu adevarat industriale.

 

Sisteme PC/104

pc104sistem

Calculatoarele de tip PC/104 ofera solutii complete hardware si software, compatibile cu standardele clasice de magistrale PC, dar in variante ultracompacte, cu module ce pot fi stivuite, cu un factor de forma de 90,2 mm x 95,9 mm.

Magistrala este de tip “self-staking” si a fost implementata prin doua tipuri (P1 si P2)  de conectoare pini-soclu (contacte tata/mama), care inlocuiesc conectoarele laterale, de margine din configuratia standard PC, aducand un plus de fiabilitate. Astfel, PC/104 P1 are 64 de pini, ca in configuratia PC/XT, iar pentru compatibilitate PC/AT, la PC/104 P2 s-a adaugat un conector cu 40 de pini. Suma totala a pinilor (104) sta la originea numelui dat sistemului: PC/104. Conectorii sunt de asemenea maniera proiectati, incat sa permita stivuirea mai multor module, ceea ce conduce atat la cresterea flexibilitatii in proiectarea sistemelor, cat si la posibilitatea unor extinderi viitoare.

Din familia de placi in format PC/104 fac parte: placi de baza, module de comunicatie, placi de achizitie de date, surse de alimentare.

 

Pentru detalii, oferte tehnice si comerciale, ne puteti contacta pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

In calitate de distribuitor ICPDAS Taiwan (din 1998) si National Instruments SUA (din 1993), va oferim o gama completa de echipamente pentru monitorizare si achizitie de date. Prin faptul ca fac legatura intre senzori si partea IT, echipamentele de achizitie de date reprezinta o parte esentiala a Internetului Industrial.

 

Module distribuite pentru achizitia de date

Achizitie M7000

Construiti retele de module distribuite care sa preia datele de la senzori.

Pentru a prelua / trimite date catre senzori / actuatori, modulele au o gama variata de intrari / iesiri (I/O):

 • analogice: tensiune (±10 Vcc), curent (±20 mA sau 4~20 mA)
 • termistor, termocuplu, termorezistenta sau marca tensometrica
 • digitale: contact, tensiune, numarator (1MHz, 32 bit), PWM
 • releu: SSR, PhotoMOS, de putere (5A)

 

 

Modulele se instaleaza intr-o retea, pentru a transmite datele culese. In functie de tipul retelei dorite, exista module cu comunicatie pe:

Achizitie ET7000

 • cablu Ethernet, protocol Modbus TCP: 1 sau 2 porturi Ethernet (micro-switch inclus in modul); cu sau fara alimentare PoE (Power over Ethernet)
 • cablu serial RS-485, protocol Modbus RTU
 • cablu serial RS-485, protocol DCON
 • cablu serial RS-485, protocol Profibus
 • cablu serial, protocol CAN
 • cablu USB
 • wireless celular :(GPRS, 3G)
 • wireless Ethernet (Wi-Fi), protocol Modbus TCP
 • wireless ZigBee

 

Controlere cu comunicatie pe Ethernet

wisediagramORIZONTAL

Controlerele din familia WISE au atat capacitatea de a prelua / trimite date, cat si capabilitatea de a rula local un program logic, care sa asigure automatizarea unui proces.

Din punct de vedere al achizitiei / transmiterii datelor, controlerele WISE dispun de I/O:

 • analogice: tensiune (±10 Vcc), curent (±20 mA sau 4~20 mA)
 • termistor, termocuplu, termorezistenta
 • digitale: contact, tensiune, numarator
 • releu: de putere (5A)
 • conexiune Modbus TCP sau Modbus RTU, pentru a prelua date de la alte dispozitive.

Din punct de vedere al comunicatiei datelor, controlerele WISE dispun de:

 • protocol Modbus TCP si OPC server (pentru integrare in SCADA)Achizitie MQTT
 • protocol MQTT (pentru integrare in Cloud)
 • SNMP, e-mail, SMS 
 • comunicatie pe cablu Ethernet: 1 sau 2 porturi Ethernet (micro-switch inclus in modul), alimentare PoE (Power over Ethernet)
 • comunicatie celulara (GPRS, 3G).

Din punct de vedere al capabilitatilor software, controlerele WISE dispun de:

 • interfata web pentru programare si configurare (totul se face din browser)
 • logica de tip IF-THEN-ELSE
 • data logger pe card SD, e-mail si FTP
 • ceas intern, programare a evenimentelor (scheduling), sincronizare SNTP
 • optiuni de scalare, filtrare a zgomotului, setare deadband pentru semnalele achizitionate
 • protectie cu user si parola, mai multe tipuri de utilizator (admin, user, guest)
 • trimitere a datelor doar cand apar modificari (Active I/O), pentru reducerea aglomerarii retelei
 • realizare de comenzi pe baza mesajelor SMS primite.

 

Analizoare de retea pentru contorizari electrice si analiza calitatii energiei

Achizitie energie

Construiti retele inteligente de contorizare si analiza a energiei, cu posibilitati de monitorizare si raportare in timp real, local sau la distanta.

Solutia este alcatuita din doua tipuri de echipamente:

 1. analizoare de retea: mono sau trifazate (pana la 400A si 500V); simple sau cu densitate mare de circuite masurate
 2. concentratoare date

Analizoarele de retea asigura:

 • masurare a tensiunilor si curentilor
 • calcul de putere, energie si THD (Total Harmonic Distorion)
 • iesiri pe releu ce pornesc automat in caz de probleme la reteaua electrica
 • comunicatie a datelor pe cablu serial RS-485 sau cablu Ethernet, pe protocoale Modbus TCP sau Modbus RTU.

Concentratoarele de date preiau datele de la analizoarele de retea, pentru a adauga urmatoarele capabilitati:

 • protocol Modbus TCP si OPC server (pentru integrare in SCADA)
 • protocol MQTT (pentru integrare in Cloud)
 • SNMP, e-mail, SMS
 • comunicatie celulara (GPRS, 3G)
 • interfata web pentru programare si configurare (totul se face din browser)
 • vizulaizare de grafice in timp real sau cu date istorice
 • logica de tip IF-THEN-ELSE
 • data logger pe card SD si FTP
 • ceas intern, programare a evenimentelor (scheduling).

 

Module pentru conditionari de semnal

In cadrul sistemelor de achizitie de date, exista cazuri in care diferite semnale nu se potrivesc cu unele echipamente deja existente. In aceste cazuri se pot folosi module de conditionare, care sa transforme semnalele in game potrivite. 

Va oferim:

 • module de conditionare: transforma semnale provenite de la termocuple, termorezistente sau marci tensometrice in tensiune sau curent; transforma tensiuni in curenti; transforma curenti in tensiuni; izoleaza canalele de semnal sau de comunicatie impotriva supratensiunii
 • atenuatoare de tensiunediminueaza tensiunea de intrare de la ±600V la ±10V
 • transformatoare de curenttransforma curenti mari de intrare in tensiuni

 

Pentru detalii, oferte tehnice si comerciale, ne puteti contacta pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Aplicatii posibile

 

Dispecerat1

Legarea echipamentelor intr-o retea, reprezinta fundamentul Internetului Industrial.

Un dispecerat SCADA este o camera de monitorizare si control, din care, unul sau mai multi operatori, observa functionarea in timp real a echipamentelor monitorizate.

Beneficiarii unui astfel de sistem sunt acele companii care au in posesie sau in intretinere (externalizare a serviciilor de mentenanta si reparatie) echipamente a caror functionare continua este vitala sau a caror valoare este considerabila.

O monitorizare a parametrilor esentiali, in cadrul unui dispecerat, duce la minimizarea cheltuielilor de intretinere, cresterea timpului de functionare a echipamentelor, dar si la cresterea increderi clientilor companiei, stiind ca echipamentele cu care opereaza sunt monitorizate si in buna conditie.

Tipuri de echipamente care pot beneficia de monitorizarea intr-un dispecerat SCADA:

 • motoare, compresoare, pompe,
 • grupuri electrogene,
 • echipamente de comunicatie,
 • nave, ambarcatiuni,
 • pubele, recipiente de colectare,
 • echipamente de tip dozator,
 • surse de alimentare UPS,
 • in general, orice echipamente raspandite pe o anumita arie geografica, a caror stare este util de monitorizat in timp real. 

 

Functiile sistemului

ifix-pc

 

Dispeceratul pentru flote de echipamente asigura urmatoarele functii:

 • monitorizarea echipamentelor intr-un mod unitar, in timp real;
 • vizualizarea datelor, local sau la distanta (pe internet, pe telefon sau tableta);
 • stocarea tuturor datelor intr-o baza de date, special adaptata pentru zona industriala;
 • raportare in formate flexibile, folosind sabloane ce se completeaza automat cu cele mai recente date;
 • alarmarea prin diferite modalitati: e-mail, sms, audio, vizual;
 • executia de comenzi la distanta, pentru testare sau resetare.

 

 

Descrierea solutiei

 

Arhitectura dispeceratului este de tip client server, este scalabila (in functie de numarul de echipamente monitorizate) si flexibila.

historian

Webspace

iFIX

In centrul sistemului se afla unul sau doua servere, pe care se instaleaza software-ul SCADA GE iFIX , baza de date industriala GE Historian si serverul web GE Webspace. Astfel, se asigura:

 • colectarea datelor (SCADA),
 • stocarea datelor (baza de date industriala),
 • afisarea (HMI), sub forma de grafice, tabele, scheme sinoptice,
 • punerea datelor la dispozitie, peste internet sau retea locala, prin browser web, telefon sau tableta.

De asemenea, serverul poate asigura functia de dezvoltare / modificare a aplicatiei.

 

Clientii, locali sau la distanta, au posibilitatea de a vizualiza informatiile sau de a extrage rapoarte de analiza. Fiecare client poate avea diferite drepturi de acces.

 

Avantajele solutiei

 

Monitorizare1

Arhitectura este:

 • scalabila: numarul de clienti sau de echipamente monitorizare poate fi ales in functie de necesitati si marit ulterior;
 • deschisa: complet independenta de partea hardware (de echipamente), indiferent de producator, putandu-se conecta la un numar foarte mare de echipamente, datorita driverelor incorporate, dar si a protocoalelor de comunicatie standard incluse;
 • securizata: foloseste atat autentificarile sistemului de operare, cat si cele proprii, cu optiune de semnatura electronica si o baza de date industriala, din care pot fi doar citite date.


Solutiile General Electric Digital sunt:

 • testate in fabricile si procesele din intreaga lume a lui GE;
 • instalate la un numar mare de clienti, cu o istorie de peste 25 de ani;
 • asigurate de un program de asistenta tehnica 24/7 numit GlobalCare;
 • modulare, scalabile, deschise si flexibile;
 • special proiectate pentru zona industriala, avand viteze de lucru mari, grad de compresie ridicat si securitate de ultima generatie;
 • instalate de catre companii locale, cu experienta in domeniu, ce beneficiaza oricand de sustinerea echipei tehnice a General Electric.

 

Pentru detalii, oferte tehnice si comerciale, ne puteti contacta pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .