Gateway-ul de protocol este echipamentul care face legatura intre doua sau mai multe protocoale de comunicatie. Astfel, echipamente din teren ce comunica folosind diferite medii si protocoale, pot fi unite prin intermediul unui gateway, iar toate datele vor fi trimise in mod unitar catre reteaua de monitorizare sau control.

Deoarece este un element care face legatura intre echipamente sau intre retele diferite, gateway-ul este un element foarte important pentru Internetul Industrial.

 

Gateway-uri Modbus

Gateway Modbus

 

Cel mai folosit protocol in retelele de monitorizare este Modbus: varianta pe seriala (RTU sau ASCII) sau varianta pe Ethernet (TCP).

Gateway-urile Modbus fac legatura intre aceste doua tipuri de protocoale: dispozitive aflate pe reteaua seriala (prin port RS-232 sau RS-485) si dispozitive legate pe Ethernet. Echipamentul de tip master se poate afla in reteaua seriala sau in reteaua Ethernet.

 

Gateway-uri intre Modbus si alte protocoale

Gateway Profibus

 

Datorita existentei diferitelor echipamente, deseori este nevoie de instalarea unui gateway pentru a realiza comunicatia in cadrul unei retele unitare, care sa preia date de la toate echipamentele instalate.

Modbus (RTU sau TCP) este un protocol foarte des intalnit si de aceea, deseori este necesar un gateway intre Modbus si un alt protocol, folosit de un echipament existent.

Astfel, oferim convertoare de protocol intre Modbus si:

PROFIBUS, PROFINET, M-Bus, BACnet, CAN, CANopen, HART, DeviceNet, Ethernet/IP, J1939, NMEA 2000.

 

 

Gateway-uri multi protocol pentru industria energetica

 

Gateway Energetica

In domeniul energetic exista diferite protocoale folosite in parcuri, in substatii, in dispecerate, astfel incat uneori este nevoie de mai multe convertoare de protocol pentru a integra toate echipamentele intr-o retea unitara.

O solutie este oferita de gateway-urile multi protocol.

Acestea sunt echipate din puncte de vedere hardware cu:

  • porturi seriale RS-232/422/485 (de la 1 la 16 porturi),
  • Ethernet
  • sloturi SFP pentru fibra optica (multimode sau singlemode).

Din punct de vedere software, al protocoalelor ce pot fi convertite, aceste gateway-uri pot face toate combinatiile de conversii intre urmatoarele protocoale:

  • Modbus serial
  • Modbus Ethernet
  • IEC 60870-101
  • IEC 60870-103
  • IEC 60870-104
  • IEC 61850
  • DNP 3

Folosirea aceluiasi echipament hardware in intreaga retea duce la scaderea costurilor totale cu mentenanta.

 

Pentru detalii, oferte tehnice si comerciale, ne puteti contacta pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .