Tipuri de echipamente industriale pentru comunicatii

 

Echipamentele de comunicatie stau la baza realizarii retelei internetului industrial, prin asigurarea unei conexiuni stabile si fiabile. Categoriile de echipamente care asigura o astfel de conexiune sunt:

  • switch-uri industriale: cu sau fara management; cu porturi de fibra optica (multimode sau singlemode); cu alimentare tip PoE; cu certificari speciale (energetica, transporturi, petrol si gaze)
  • convertoare media: conversie intre diferite medii de transmisie (serial, ethernet, fibra optica, USB, etc)
  • servere seriale: conversie intre seriala (RS-232/422/485) si ethernet
  • routere wireless: celular (GPRS, 3G, 4G); WiFi; GPS
  • placi seriale: placi cu porturi seriale (RS-232/422/485) pentru instalare in calculator (PCIExpress, PCI)

 

Aplicatii posibile

 

Comunicatie ITS

 

Retele de comunicatii pentru transporturi (ITS - Intelligent Transportation System) si Smart City

Construiti sisteme de supraveghere securizata cu o retea cu backbone Gigabit

Pentru sistemele de transport inteligente, volumele mari de date provenite din supravegherea video si statisticile in timp real privind traficul trebuie sa fie gestionate rapid si fiabil in medii dure. Aceste aspecte sunt esentiale pentru gestionarea eficienta a transportului public, a semnalelor de trafic, a autostrazilor, a tunelurilor si a locurilor de parcare.

Solutia cea mai robusta si mai rentabila pentru transmisia de date pe distante lungi, cu banda larga, in conditii greu accesibile, ar fi infrastructura de retea Gigabit Ethernet, impreuna cu retele de fibra optica Gigabit sau 10 Gigabit, dispuse in topologie redundanta de tip inel.

Cu astfel de retele, centrele de control al traficului pot beneficia de o acuratete a informatiilor privind traficul in timp real.

 

 

Comunicatie Fabrica

Monitorizare si control in fabrici (Internetul Industrial)

Pentru automatizarea fabricii, este necesar sa aveti in permanenta informatii precise in timp real despre linia automata de productie. In mod traditional, conexiunile seriale sunt utilizate pentru comunicatiile din fabrica, insa integrarea sistemelor de automatizare Ethernet si SCADA poate face comunicatiile mai eficiente.

Oferim produsele potrivite pentru retele de comunicatii industriale: switch cu alimentare PoE sau servere seriale pentru conectarea dispozitivelor traditionale seriale (RS-232/422485) la reteaua Ethernet. Cu o astfel de actualizare a sistemului, supervizorii din fabrica pot obtine date de productie in timp real datorita largimii de banda mult mai mare.

Rezultatul general va imbunatati considerabil eficienta muncii si va reduce costurile.

 

 

 

 

Smart Grid si parcuri de energie regenerabilaComunicatie Smart Grid

Managementul productiei si consumului de energie reprezinta principala tema a proiectelor de investitii in energetica.

Oferim produse cu cerificari speciale pentru montare in substatii electrice (IEC 61850-3, IEEE 1613), care asigura sincronizarea ceasului in retea (IEEE 1588v2 PTPv2), pentru a avea o marca de timp unitara. Astfel, se pot detecta foarte precis momentele in care au fost actionate anumite dispozitive din retea sau au aparut fluctuatii si de asemenea, se pot inchide bilanturile energetice cu acuratete ridicata.

Porturile de fibra optica (fixe sau flexibile prin slot SFP) impreuna cu echipamentele modulare asigura posibilitatea gasirii solutiilor tehnice potrivite pentru zonele de productie, transport si monitorizare a energiei.

 

 

Solutii pentru trafic feroviar, tramvaie si metrou

Comunicatie Tren

Pentru a raspunde cererii crescande pentru retele de comunicatii de tren (TCN), ORing, cu expertiza in domeniul retelelor industriale (certificare IRIS), ofera produse cu certificari EN50155 si EN50121, pentru seria Transporter, seria pentru aplicatiile TCN.

Pana in prezent, ORing are deja switch-uri EN50155 Ethernet, puncte de acces fara fir (wireless access points) EN50155 si routere wireless VPN si alte serii de produse EN50155 se dezvolta. Cu produsele ORing, aplicatiile de automatizare in tren, impreuna cu comunicatiile de retea intre tren si gari, sunt acum mai simple, mult mai rapide, mai sigure si mai fiabile.

Solutia feroviara este impartita in trei zone: sistemul de supraveghere video din statii, reteaua de comunicatii de la bord si achizitionarea datelor de pe calea de rulare.

Intreruperea comunicatiei in cadrul unei retele de comunicatii feroviare poate cauza haos. Seria Transporter ofera doua porturi optionale Gigabit Ethernet cu functie de by-pass. Dacă un switch Ethernet are probleme, circuitul bypass incorporat va fi conectat si va face ca semnalele de retea sa treaca cu succes si sa asigure functionarea continua a sistemului.

 

 

Monitorizare video industrialaComunicatie Video

Odata cu ajungerea la maturitate a tehnologiilor video digitale si a retelelor IP, exista o miscare in masa de inlocuire a sistemelor traditionale de supraveghere CCTV analogica cu sisteme de supraveghere IP, aceasta miscare fiind accelerata si de aparitia camerelor video digitale de inalta definitie.

Desi exista numeroase avantaje ale sistemelor de supraveghere digitala IP video, exista probleme tehnice care trebuie depasite pentru a utiliza pe deplin avantajele acestor sisteme:

1. Confidentialitatea si securitatea: tehnologia ORing Device Binding permite doar traficului de retea de la dispozitivul de supraveghere video desemnat sa treaca printr-un port specific de retea, plus mecanisme active de protectie impotriva atacurilor hacker (DDoS Auto Prevention). De asemenea, toate punctele de acces si routerele wireless ale ORing sunt complet criptate (SSL VPN, IPSec VPN, SSL Data Encryption) cu optiuni complete de autentificare pentru o experienta de retea complet privata si sigura, chiar si in domeniul wireless.

2. Stabilitatea retelei: ORing dispune de o multime de tehnologii avansate de redundanta. Tehnologia O-Chain ofera topologie de redundanta rapida a retelei, asigurand compatibilitatea si cu alti furnizori. Pentru partea de core a retelei, tehnologia O-Ring asigura o refacere foarte rapida a retelei, in timp ce tehnologia Open Ring garanteaza compatibilitatea cu dispozitivele de retea ale altor furnizori. Multe produse ORing au, de asemenea, caracteristici de by-pass hardware, precum si alimentare redundanta, pentru a se asigura ca traficul video de supraveghere critic ramane neintrerupt.

3. Latimea de banda a retelei si congestia traficului: odata cu instalarea masiva a camerelor IP, poate aparea o congestie a retelei, ducand la o latime de banda limitata. ORing are cea mai completa gama de produse de retea industriala full-Gigabit, pe deplin pregatita pentru a gestiona traficul masiv de supraveghere IP de inalta definitie.

4. Managementul retelei: deoarece numarul dispozitivelor de supraveghere IP creste, intretinerea acestora poate fi complicata. ORing are solutia: Open-Vision, suita de utilitare software de gestionare a retelei, ce ofera management grafic (cu caracteristica Google Map), management centralizat, monitorizare completa si avertizare timpurie.

5. Consumul si gestionarea energiei: pentru eficienta maxima a cablarii, sunt utilizate multe dispozitive de supraveghere IP cu alimentare PoE. Cu toate acestea, deoarece aceste dispozitive devin mai avansate, consuma mai multa energie. Produsele ORing cu PoE+ (PSE) suporta cel mai recent standard IEEE802.3at, furnizand pana la 30W pe port Ethernet PoE+, de aproximativ doua ori mai mult decat standardul PoE mai vechi (IEEE802.3af, furnizand numai pana la 15W pe port). Mai mult, produsele ORing PoE și PoE + au o tehnologie verde de programare pentru furnizarea energiei electrice numai atunci cand este necesar, plus functia de verificare a conexiunii, pentru a reporni automat dispozitivul PoE sau PoE+, atunci cand sunt primite raspunsuri anormale. In plus, ORing are tehnologia Power Boost, pentru a furniza o putere PoE / PoE+ la 50 VDC chiar si cu surse de alimentare non-50 VDC.

 

Pentru detalii, oferte tehnice si comerciale, ne puteti contacta pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .